Home / Naslovnica / Održan sastanak s korisnicima novoustrojene sustavne podrške Nacionalne zaklade

Održan sastanak s korisnicima novoustrojene sustavne podrške Nacionalne zaklade

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održala je danas u Zagrebu sastanak sa savezima i udrugama osoba s invaliditetom te savezima i udrugama iz Domovinskoga rata vezano uz pripremu za prijelazno razdoblje uključivanja u novoustrojeni oblik sustavne podrške Nacionalne zaklade.

Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 11. svibnja 2023. godine, rebalansom Državnog proračuna za 2023. godinu te zaključenim Ugovorom s Vladinim Uredom za udruge o doznačavanju sredstava za sustavne podrške, stvoreni su financijski preduvjeti za početak provedbe sustavne podrške isključivo za navedene dvije specifične skupine udruga.

Sustavna podrška ima 4 razine i to:

  • temeljna sustavna podrška u koju ulaze udruge iz Domovinskog rata i udruge osoba s invaliditetom koje u ovoj godini završavaju trogodišnji ciklus institucionalne podrške Nacionalne zaklade
  • nacionalna sustavna podrška u koju ulaze savezi udruga osoba s invaliditetom i nacionalni savezi udruga iz Domovinskoga rata koji su do sada bile uključeni u 8. i 9. Centar znanja;
  • tematska sustavna podrška i
  • sustavna podrška u području izobrazbe

Okupljenim udrugama/savezima koji ulaze u temeljnu i nacionalnu sustavnu podršku obratili su se Helena Beus, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za europske i sustavne programe.

Pročitajte

19. Memorijalni šaranski kup u spomen na Velimira Kvesića

U spomen na preminulog prvog predsjednika SAVEZ-a UDHOS , Velimira Kvesića, u organizaciji SAVEZ-a UDHOS …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *