Home / Naslovnica / 15. Memorijalni šaranski kup u spomen na Velimira Kvesića

15. Memorijalni šaranski kup u spomen na Velimira Kvesića

U organizaciji SAVEZ-a UDHOS i ŠRD Kraš iz Novske održan je „15. Memorijalni šaranski kup u spomen na Velimira Kvesića“. Navedeni turnir održan je od 06.06.-09.06.2019.g. na jezeru Bajer u Bročicama.

Ovaj 15. po redu memorijalni šaranski kup održavamo u čast i spomen na našeg člana Velimira Kvesića posebno iz razloga jer je Velimir Kvesić kao dragovoljac HOS-a sudjelovao u obrani Vukovara od prvog do posljednjeg dana i bio je jedan od samo nekolicine preživjelih dragovoljaca HOS-a koji su branili Vukovar. Nakon pada Vukovara nastavio je braniti Domovinu u postrojbama Hrvatske vojske gdje je stekao čin satnika. Posebno ističemo kako je naš pokojni član Velimir Kvesić bio i prvi predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a i neizmjerno je dao svoj doprinos razvoju ove udruge. Na demokratskim izborima u Hrvatskoj 3 (tri) puta je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru (1997., 2000. i 2003. godine). U Sisačko-moslavačkoj županiji gdje je i živio (Kutina) obnašao je dužnost zamjenika župana.

Iz razgovora s dopredsjednikom SAVEZ-a UDHOS-a Željkom Soldom koji je suorganizator ovog natjecanja, saznali smo da je na ovogodišnjem kupu, kako je već uobičajeno svih ovih godina, sudjeluje 9 ekipa i to: CT HEPPY FAMILY, CT VIKEND BOYS, CT FREAKS, CT HOS NOVSKA, CT PLAN B KUTINA, CT SIM, CT VRETENAC, CT RIBOLOVNI PRIBOR KUTINA, CT.

Lovio se šaran i amur, a pobjednik ovogodišnjeg turnira je CT VRETENAC najuspješniji po količini izvaganog ulova.

Hrvatski vitez Velimir Kvesić s nama je !

Priopćenje za javnost: „Plačite i kukajte Ivane Fumiću, mi slavimo!“

Govoreći na proslavi na Petrovoj Gori Ivan Fumić je, u ime SABA, iskazao žalost za …