Home / Naslovnica / Satnija HOS-a Koprivnica jučer je obilježila 27. godišnjicu formiranja.

Satnija HOS-a Koprivnica jučer je obilježila 27. godišnjicu formiranja.

Satnija HOS-a Koprivnica 16.10.2018. obilježila je 27. godišnjicu formiranja. Izaslanik Ministra hrvatskih branitelja Ivan Friščić, dopredsjednik SAVEZ-a UDHOS pozdravio je nazočne u ime Ministra hrvatskih branitelja gospodina Tome Medveda i u ime SAVEZ-a UDHOS. Svečanoj obljetnici nazočili  su, među ostalima, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški i ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a i dopredsjednik SAVEZ-a UDHOS Marko Skejo.

Svečanost obilježavanja ove vrijedne obljetnice počela je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pod Križem života u vojarni Ban Krsto Frankopan, a potom je služena sveta misa za poginule dragovoljce HOS-a i sve hrvatske branitelje. Program je nastavljen svečanom sjednicom i završen ručkom za sve sudionike.

Priopćenje UDHOS-a Koprivnica:Ili ste ipak čekali pobjedu ostataka Vaše Yugoslavije i JNA nad hrvatskom vojskom u kojoj su boj bili i bojovnici HOS-a?

Te davne 1991 g. Domovina Hrvatska bila je razoružana i pripremljena za osvajanje, klanje ili …