Home / Nekategorizirano / Priopćenje u svezi akcije pod nazivom „Regata za razum – Piranski zaljev – Savudrijska vala“

Zadnjih dana pojedinci, svojim stavovima postavljaju  zahtjeve i svojevrsne prijetnje hrvatskoj Vladi, da ga pri tome nitko nije ovlastio da istupaju u ime braniteljske populacije.

Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga u potpunosti odbacuje i ne prihvaća ovakav način neprimjerene komunikacije. Posebice ne prihvaćamo samoinicijativne pojedinačne javne istupe bilo kojeg pojedinca, sve pod krinkom zastupanja i interesa braniteljske populacije.

Hrvatski branitelji su organizirani u svojim braniteljskim udrugama i isključivo djeluju i rade putem njih. Hrvatskim braniteljima nisu potrebni samoprozvani vođe i kojekakvi povremeni „revolucionari“, čije je djelovanje u dnevno-političke svrhe vrlo upitno i nadasve štetno, poglavito braniteljskoj populaciji, pa i šire.

Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga zalaže se za ozbiljno, razborito i mirno rješavanje otvorenog graničnog pitanja s Republikom Slovenijom. Zalaže se i podržava rješavanje svih nastalih problema i sporova, poglavito onih državne i međudržavne razine, isključivo pravnim putem i putem nadležnih institucija Republike Hrvatske, a ne pojedinaca koji bi privukli pozornost na sebe.

Zajedničkim snagama i naporima trebamo odgovorno i pošteno raditi svoj posao, te na taj način doprinositi unapređenju i boljitku naše Domovine.

Deklaracija o Domovinskom ratu daje na značaju temeljnim vrijednostima Domovinskog rata, osigurava svoj miran i nesmetan sveukupni demokratski razvitak. Uspješna obrana u Domovinskom ratu stvorila je sve pretpostavke za skladan razvitak Republike Hrvatske kao zemlje koja prihvaća demokratske standarde suvremenoga zapadnog svijeta i otvara brojne mogućnosti približavanja tom svijetu u političkom, sigurnosnom, gospodarskom i kulturnom smislu.

Na navedenim načelima štite se temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti, čuva se moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i štiti se čast, ugled i dostojanstvo svih branitelja i građana koji su sudjelovali u obrani Domovine, a ne pojedinaca koji na sebe privlače pozornost.

Predsjednik

Borislav Barišić