Home / Naslovnica / Obilježena 20. obljetnica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Obilježena 20. obljetnica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

U povodu 20. obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, članovi njegove obitelji, državna izaslanstva te predstavnici udruga iz Domovinskog rata među kojima je nazočila i Zajednica udruga i članova HVIDR-a Grada Zagreba položili su vijence i zapalili svijeće na njegovo posljednje počivalište na zagrebačkom Mirogoju.

Gojko Šušak je u Zagrebu živio od siječnja 1990. godine do svoje smrti 1998 godine došavši u njega iz sigurne i situirane zemlje Kanade. U rujnu 1991. godine, imenovan je za ministra obrane Republike Hrvatske. U tim prijelomnim trenucima hrvatske povijesti koja je nosila velike i opasne izazove, kada su ljudi bili u strahu te se teško nazirao put prema slobodi, narod je prepoznao Gojka Šuška kao čovjeka koji se ne boji teškoća i izazova, već u njima vidi pravi trenutak za ostvarenje snova svih Hrvata. Svi mi hrvatski branitelji uvjerili smo se kako se radi o jednostavnom ali iznimnom čovjeku koji je grad Zagreb i Hrvatsku zadužio jako puno.

Mi branitelji smo u njemu prepoznali ministra, osobu na koju smo se uvijek mogli osloniti. Njemu nije bilo potrebno u svojim vojnicima buditi ljubav i zanos prema Domovini nekakvim uvjerljivim govorima, koje uostalom nije niti volio držati, njemu su branitelji vjerovali zato što mu je život bio potvrda načela da je živio ponajviše za hrvatsku samostalnost i uspostavu demokratskog sustava.

Pročitajte

Priopćenje za javnost: Kažnjeni su a iskazivali su počast ratnicima HOS-a

Priopćenje za javnost: Kažnjeni su a iskazivali su počast ratnicima HOS-a Visoki prekršajni sud Republike …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *