Home / Naslovnica / HOS-ovci u Splitu obilježili 28.godišnjicu 9. bojne

HOS-ovci u Splitu obilježili 28.godišnjicu 9. bojne

Klanjamo se junacima koji su dali svoje živote jer su bili za dom spremni. Ubili su ih zločinci koji su nosili zločinačku crvenu petokraku, a ljubitelji iste te zvijezde nas i dalje napadaju i vrijeđaju. Nećemo im to dopustiti. Pripadnicima HOS-a je priznat status branitelja, službeno nam je registrirano znakovlje i grb s pokličem za dom spremni. Usprkos svim tim činjenicama mrzitelji nas i dalje svakodnevno antifašistički pljuju. Dok kap ne prelije čašu jer moraju biti svjesni da je svaka sila za vremena – poručio je danas u Splitu Marko Skejo umirovljeni pukovnik i bivši zapovjednik IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, pored spomenika poginulim pripadnicima ove postrojbe na vrhu ulice Ruđera Boškovića, a piše Slobodna Dalmacija.

Antifašistička histerija kojoj svjedočimo neće promijeniti činjenicu da su HOS-ovci 1991. godine uz poklič “Za dom spremni” branili Hrvatsku, a da je armija JNA pod crvenom zvijezdom bila agresor.

Onima kojima smetamo crvena zvijezda je antifašističko obilježje, a rodoljublje im je fašizam. Zločinac Tito im je uzor, a nas rodoljube koji smo u rat išli s krunicom oko vrata smatraju fašistima.

Poručujemo im da smo pobijedili u ratu, pobijedit ćemo i u miru. Uredit ćemo Hrvatsku onako kako su sanjali naši ratnici – poručio je Skejo, kojem se u pozivu okupljenima da upute “stari hrvatski pozdrav” uoči molitve pridružio i svećenik Mate Munitić.

Na današnjem obilježavanju bili su predstavnici grada i županije te umirovljeni brigadir Jozo Šerić kao izaslanik ministra branitelja.

Tijekom Domovinskog rata u obrani Hrvatske poginulo je 46 pripadnika te bojne HOS-a.

HOS-ovci na obilježavanju obljetnice u Pakracu

Prije povorke gradskim ulicama u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije sudionici mimohoda i visoki …