Home / Naslovnica / Veterani HOS-a osvojili prvo mjesto na 35. izdanju Zimka, osječki malonogometni turnir

Veterani HOS-a osvojili prvo mjesto na 35. izdanju Zimka, osječki malonogometni turnir

Nakon pet iscrpnih dana, koji su trajali od samog jutra pa sve do kasnih sati, završilo je 35. izdanje ZImka. Kultni osječki malonogometni turnir privukao je velik broj momčadi u čak devet različitih kategorija od dječaka rođenih 2014. godine i mlađi pa do veterana od preko 45 godina starosti. Naravno, najveću pozornost privukla je seniorska konkurencija. Naslov je prilično uvjerljivo pripao Živković grupi. Momčad predvođena sada već legendarnim osječkim “haklerom” Draženom Ćavarom, pojačana za Brazilca Limu, darovitog osječkog malonogometaša Petrušića i ostale, u finalu su svladali mladu momčad Slatke tvornice sa 4:0. Treće mjesto pripalo je Caffe 5 Gravia koji su sa 6:1 nadigrali kvartovske rivale DGO sa 6:1. U finalu je briljirao Brazilac Lima, inače član osječkog malonogometnog prvoligaša. Postigao je dva pogotka, prvi već u četvrtoj minuti, a drugi zaključni u 22. minuti koji je izazvao i ovacije publike na tribinama. Između Liminih pogodaka pogotke za pobjednike postigli su Šerić i Šalaj. Vitor Lima najbolji je strijelac seniorskog turnira Zimka‘22. Najbolji vratar je Kristijan Lukenda, a najbolji igrač Filip Petrušić. Sva trojica iz Živković grupe kojima je pripala nagrada od 17 tisuća kuna.

U kategoriji mlađih veterana do 35 godina, premda su neki odigrali i finale u starijoj konkurenciji preko 45 godina, Limunčići su svladali AB Skriptu s 3:1. Kvartovski obračun dogodio se i za treće mjesto, ovaj put slavio je DGO protiv Caffe 5 Gravia s 2:1. Najbolji strijelac je Igor Rožmarić iz AB Skripte, najbolji vratar je Dalibor Jerković iz Limunčića odakle je i najbolji proglašeni igrač Zoran Kovač.

U “borbenom” finalu za “old boyse” s preko 45 godina starosti HOS Osijek je svladao Branitelje ‘91 s 2:1 zahvaljujući pogotcima Lončarića i Mijića, dok je strijelac za Branitelje ‘91 bio Kovač. Goran Mijić iz HOS-a bio je najbolji strijelac. “Hosovci” su dali i druge dvije pojedinačne nagrade pa je za najboljeg vratara proglašen Marinko Pavlović, a najbolji igrač bio je Robert Fićok. Osim što su nagrađene momčadi i najbolji pojedinci iz ruku Ivana Kosa i Andreja Becka, predsjednika i glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, zamjenika Župana Osječko-baranjske županije Mate Lukića i predstavnika organizatora Futsal središta Osijek, nagrađeni su i najsretniji gledatelji jer se tijekom finalnog dana izvlačila tombola. 

K.Lacković

Pročitajte

25. lipnja 1991. Osnovan HOS, elitna jedinica Hrvatske vojske

U Splitu je obilježeno osnivanje HOS-a. 21. lipnja 2023. Jedan od Ratnih zapovjednika 9. Bojne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *