Home / Naslovnica / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: HOS-ovci najoštrije osuđuju nemili događaj u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu

Početkom agresije na Hrvatsku u gradu Zagrebu formirale su se grupe građana koje su među prvima organizirano pritekle u obranu napadnute domovine Hrvatske. Te postrojbe građana nazvane HOS, bile su sastavljene vrlo heterogeno glede dobi, zanimanja, spola, materijalnog stanja i svega ostalog, tako da su uz učenike, radnike, zanatlije, studente i intelektualce, očeve, sinove i kćeri sudjelovali doslovno svi slojevi našeg društva.

Posebno naglašavamo da u Europi, doduše samo teoretski i deklarativno, rado proklamirana multikonfesionalna vjerska snošljivost, u postrojbama HOS-a  bila je  prisutna u cijelosti, pa su se pripadnici svih triju vjerskih konfesija, islamske, pravoslavne i katoličke borili zajedno rame uz rame, promičući tako baš tu tolerantnost različitosti.

HOS-ovci su časno ratovali, poštivajući ženevsku konvenciju i ratno pravo te su humano postupali s ratnim zarobljenicima.

Grozimo se nad zločinima prema svima, a posebno prema djeci i ženama.

Najoštrije osuđujemo gnjusni transparent koji su izvjesili skupina od oko 15-ak mladića tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu.

S osobitim poštovanjem,

SAVEZ UDHOS

Borislav Barišić, predsjednik

SAVEZ UDHOS PRIPCENJE na transparent u Zagrebu. pdf