Home / Naslovnica / Priopćenje UDHOS-a Koprivnica:Ili ste ipak čekali pobjedu ostataka Vaše Yugoslavije i JNA nad hrvatskom vojskom u kojoj su boj bili i bojovnici HOS-a?

Te davne 1991 g. Domovina Hrvatska bila je razoružana i pripremljena za osvajanje, klanje ili pucanje hrvatskom narodu u potiljak, od strane srbočetnika i velikosrba, kao u neka ne tako davna vremena naše povijesti od 1945. do 1991.g. Kad kažem pripremljena, tu mislim na druga Ivicu Račana koji je tada razoružao TO SRH-a a isto oružje je već iste noći dijeljeno pobunjenim Srbima, koji su ga upotrijebili protiv svoje matere Hrvatske koja ih je hranila, školovala, i u kojoj su živjeli. Domovini Hrvatskoj i svim njenim žiteljima prijetila je velika odmazda i otvorena agresija koja je i počela na mladu Hrvatsku državu 31. 03. 1991 g. na „ Krvavi Uskrs“ pogibijom mladog hrvatskog Redarstvenika Josipa Jovića na Plitvičkim jezerima .

2. 05. 1991 u Borovu Selu mučki je iz zasjede ubijeno dvanaest hrvatskih redarstvenika, koje su nakon toga četnici i velikosrbi izmasakrirali do neprepoznatljivosti. Tim činom poslali su hrvatskom narodu jasnu poruku, što misle o hrvatskom Ustavnom poretku i kako se misle obračunati s hrvatskim golorukim narodom. Posebice kad se tzv. JNA stavila na raspolaganje i pod zapovijedanje zločincu Slobodanu Miloševiću. Misleći da ih baš ništa ne može u tome spriječiti i zaustaviti, da je zapadna granica velike Srbije prema „Memorandumu SANU iz 1844. godine Karlobag, Karlovac, Virovitica „ gotova stvar. „Dođeš, ubiješ, uzmeš, imaš“.

Zbog međunarodnog „ embarga“ Hrvatska država nije imala s čime odgovoriti na otvorenu veliko srpsku agresiju. Već se počelo s ustrojavanjem ZNG-a i gardijskih brigada kao i dragovoljačkih postrojbi HOS-a, no sve je to bilo malobrojno i slabo naoružano da tzv. JNA tada petu vojnu silu po naoružanju u Europi, vrati u kasarne iz kojih su izlazili tenkovima i rušili hrvatske domove i Domovinu, ubijali sve što im se našlo na putu! Odgovor na otvorenu srbo četničku agresiju potpomognutu tzv. JNA i pobunjenim Srbima, dale su tada formirane postrojbe ZNG-a , Gardijske brigade , dragovoljci HOS-a i MUP-a .

Zorane Milanoviću, slučajni predsjedniče, za Vas slučajne države Hrvatske i vrhovni zapovjedniče OSRH-a. U to vrijeme bili ste u „naponu snage“ oko 25 godine života, kad su vaši vršnjaci stali u obranu Domovine i svakodnevno ginuli. Zašto Vi kao muž hrvatski i „fajter „ niste uzeli pušku u ruke i zajedno s nama stali u patikama između agresorskih tenkova i Hrvatskog naroda?

Zašto Vi muž hrvatski bježite u neku Europsku zemlju u neki Vama sigurni podrum, ostavivši svoju Domovinu i svoj narod na milost i nemilost koljačima, ubojicama na iživljavanje i masakriranje? Jeste li Vi zapravo kukavica? Ili se niste htjeli boriti protiv „zvezde petokrake“ simbola komunizma, totalitarizma i fašizma na mladu Hrvatsku državu? Ili ste ipak čekali pobjedu ostataka Vaše Yugoslavije i JNA, nad hrvatskom vojskom u kojoj su boj bili i bojovnici HOS-a? No, dogodilo se nešto drugo Vama nedokučivo i nepoznato. Odlučno srce hrvatskih kćeri i sinova, pobijedilo je sile tame koje su uništavale našu Domovinu, sa zvezdom petokrakom i kokardom na čelu, palile naše domove, ubijale naše starce, djecu, majke. Sve to nisu mogli gledati hrvatski sinovi te smo se naoružali krunicama i oznakama HOS-a i stali između neprijateljskih tenkova i svoga hrvatskoga naroda.

Zorane Milanoviću ne mogu Vas nazvati „ Hrvatskim predsjednikom“ jer to niste. Nisu Vam svi „građani i građanke“ kako nas nazivate, isti pred zakonom i Ustavom, koji bi za predsjednika Hrvatske države trebao biti „Biblija ili sveto pismo”. Vi ne štitite prava svih Hrvata, svih dragovoljaca, gardista i policajaca. Otvoreno ste stali na stranu sila mraka iz drugog svjetskog rata „partizana“ koji su ubijali i klali hrvatske zarobljenike u Jasenovcu i Križnom putu pod zvezdom petokrakom, baš tim istim simbolom koji je i nas hrvatske branitelje, policajce, gardiste i dragovoljce HOS-a nemilosrdno tukao iz svog vojnog arsenala u otvorenoj agresiji tzv. JNA pred kojom ste Vi kao muž od 25 godina pobjegli!!

FRANJO TUĐMAN: „Kao hrvatski predsjednik polažem vijenac svim žrtvama fašističkog i komunističkog terora u jasenovačkom logoru. Ne smijemo zaboraviti da je Jasenovac od 1945. do 1948. godine bio komunistički logor u kojem su skončali mnogi Hrvati, pripadnici Ustaških i Domobranskih postrojbi, zarobljeni na Križnom putu“ (Dr. Franjo Tuđman / Jasenovac 1995 godine). Niste Vi Zorane Milanoviću dostojni te veličine, Hrvatskog predsjednika svih Hrvata. Ili niste muško ili ste tako plašljiv muž, da niste imali hrabrosti slati na branik Domovine, kada je Hrvatskom narodu bilo najteže. Danas se nabacujete svojim floskulama „u rat je išla samo neobrazovana sirotinja”, “Hrvatska je slučajna država“! Vi ste možda u pravu, rat je ipak za malo jače dečke, niste Vi za to rođeni, vaše mjesto je bilo u nekom briselskom podrumu, kad se ljuti boj za Hrvatski Dom bio. Biti Za Dom Spreman treba biti muž koji se može i ufa pofajtati s neprijateljskim tenkom ili bradatom četničkom spodobom s kokardom ili zvezdom na čelu. Na krive ste krenuli Zorane Milanoviću, trebate ratovati protiv onih koji su ubijali i sijali smrt po našoj Domovini. To bi trebala biti zadaća Hrvatskog predsjednika, pronaći posmrtne ostatke onih dragovoljaca što su uzeli pušku u ruke umjesto Vas, a neki su došli izvana braniti Hrvatsku. Jean Michel Nicolier je mogao danas sjediti na terasi nekog pariškog restorana uživati sa svojom obitelji i veseliti se životu. On je uzeo pušku umjesto Vas i i umjesto tisuće takvih bebača poput Vas koji su pobjegli kao štakori kad brod tone.

Danas se arogantno bahatite, popnete se na vojno vozilo “Patria“ a znate kako je to završilo! Baš tako će završti i Vaš nepromišljeni potez i napadi na našu braću po oružju, poginule dragovoljce HOS-a kojih je u Domovinskom obrambenom ratu svoj život na oltar Domovine položilo 753 sa svetom oznakom na kojoj je pisalo “HOS Za Dom Spremni“!!

Predsjednik UDHOS-a Koprivnica
MP. Umirovljeni časnik HV-a
Ntp. Ivan Betlehem

Koprivnica 24. travnja. 2020. godine.

Priopcenje USHOS KOPRIVNICA.pdf

PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI I DANA OSNUTKA HOS-a ČEPIN

UDHOS-a Čepin i ove godine, 29 puta za redom organizira proslavu Dana državnosti i dana …