Home / Naslovnica / POLICIJA PRIJAVILA HEROJA HOS-A: Isticao ‘zabranjene oznake’, a pod njima se borio!

POLICIJA PRIJAVILA HEROJA HOS-A: Isticao ‘zabranjene oznake’, a pod njima se borio!

Konkretno, riječ je o oznakama postrojbe HOS koje uz svoj grb imaju natpis Za dom spremni. No, paradoksalno je kako je riječ o oznakama koje koristi Udruga HOS, a koje su priznate statutom te samim tim postale – zakonite.

 Damir Markuš, bivši pripadnik HOS-a koji se, između ostalog, do zadnjeg dana borio na vukovarskom Sajmištu, dobio je prekršajnu prijavu zbog isticanja ‘zakonom zabranjenih oznaka’. Konkretno, riječ je o oznakama postrojbe HOS koje uz svoj grb imaju natpis Za dom spremni.

No, paradoksalno je kako je riječ o oznakama koje koristi Udruga HOS, a koje su priznate statutom te samim tim postale – zakonite.

Identične oznake na zastavi pripadnici ove postrojbe pronijeli su zagrebačkim vojnim mimohodom, kao i vukovarskim ulicama u koloni sjećanja. Rijeka mladih ljudi također je u Vukovaru nosila majice s ovim oznakama, pa nije sasvim jasno po kojim se kriterijima dijele prekršajne prijave.

Donositelji zakona očigledno i sami krše taj zakon, pa je tu stavku nužno konkretizirati – ili je HOS znakovlje dozvoljeno ili nije!

No, teško da će se to uskoro dogoditi jer nitko od ispitanih političara o ovome nema jasan stav. Ili ga, pak, imaju ali ga ne smiju izgovoriti. Sve do tada, prvo bijelo pole na hrvatskom grbu i natpis Za dom spremni bit će rizik za one koji ih nose kao i za one koji ih zbog toga kažnjavaju.

“Sve super funkcionira. Samo ne znam kad će se procesuirat ratni zločinci koji su posijali 149 masovnih grobnica po Hrvatskoj ili to nije bitno za pravosuđe? Hm, da, ipak smo mi hosovci problem…”, razočaran je hrvatski branitelj Damir Markuš kojeg boli činjenica da se oznake pod kojima se borio – zabranjuju i kažnjavaju.

Izvor:dnevno.hr

Pročitajte

‘Stari moj, Srbin si i u HOS-u si. Ako te ulove, klat će te 15 dana’

Priča o postrojbi, koja i danas izaziva razne kontroverze, a koja je bila među ključnima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *