Home / Naslovnica / Hosovci opet podigli spomen ploču u Jasenovcu

Hosovci opet podigli spomen ploču u Jasenovcu

U subotu 2.prosinca 2023. pripadnici prve satnije HOS-a Ante Paradžik iz Jasenovca, u tome su mjestu ponovno podigli spomen obilježje svojim poginulim pripadnicima.

Nova ploča na mjestu stradavanja

Ipak, ove subote – postavljena je nova spomen ploča. “Za razliku od prošle koja je zbog pritiska pojedinaca morala biti premještena u Novsku, ova je ploča podignuta mali izvan samog Jasenovca, na mjestu Lončarica gdje su naša trojica pripadnika i poginula”, kaže nam bivši pripadnik HOS-a Željko Soldo. On kaže da ni ovoga puta postavljanje ploče nije prošlo “glatko”:

“Postavljena je na objektu Hrvatskih voda, no dugo se pregovaralo. Naime, njihov je uvjet bio da se na ploči ne nalaze naše oznake i mi smo na to na kraju pristali. Istaknuto je da su bili pripadnici HOS-a, ali našeg grba s pozdravom nema. Bilo nam je važnije da obitelji stradalih bojovnika konačno dožive imena svojih sinova i braće na spomen ploči, nego da tjeramo svoj inat. Pravda će ionako kad tad doći. Ovi ljudi na vlasti su prolazni, za razliku od istine. A istina je da su ovi dečki poginuli pod hosovim oznakama…”

 

 

Pročitajte

Priopćenje za javnost: Kažnjeni su a iskazivali su počast ratnicima HOS-a

Priopćenje za javnost: Kažnjeni su a iskazivali su počast ratnicima HOS-a Visoki prekršajni sud Republike …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *