Home / Naslovnica / HOS-ovci u koloni sjećanja u čast i sjećanje na žrtvu Vukovara

HOS-ovci u koloni sjećanja u čast i sjećanje na žrtvu Vukovara

OKO stotinu tisuća ljudi u Koloni sjećanja korača prema Memorijalnom groblju u čast i sjećanje na žrtvu Vukovara. Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. počelo je komemorativnim programom u dvorištu vukovarske Opće bolnice.

Izaslanstvo Saveza udruga dragovoljaca HOS-a sudjelovalo je u koloni sjećanja. Uz velik broj branitelja i građana iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, ondje se okupio cijeli državni vrh – predsjednica Republike Kolinda Grabar- Kitarović, predsjednici Sabora i Vlade, ministri, saborski zastupnici i stranački čelnici, predstavnici Katoličke crkve predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, koji je od 13 sati na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio svetu misu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Koloni sjećanja hodala je držeći za ruku kćer Željke Jurić, Vukovarke koja je ostala u sjećanju kao uplakana djevojčica u plavom kaputiću u koloni prognanika koji nakon sloma obrane grada 1991. napuštaju Vukovar.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i premijer Andrej Plenković i ostala izaslanstva.

“Čovjek ostane bez teksta. Jednostavno naviru sjećanja na sve ono što je ovaj grad proživio i još uvijek proživljava. Vukovar kakav je sad ne može živjeti i od Vlade očekuje konkretnu pomoć”, izjavio je Branko Borković, posljednji zapovjednik obrane Vukovara.

 

Pročitajte

Donacije i pomoć pogođenima potresom u Petrinji, Glini i Sisku

Mole se svi koji žele i mogu na bilo koji način pomoći, da se jave …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *