Home / Naslovnica / Hodočašće Kutina-Vukovar za Vukovarske Iskrice: Prvih 25 od 204 km savladano!

Hodočašće Kutina-Vukovar za Vukovarske Iskrice: Prvih 25 od 204 km savladano!

(Prvi dan): Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima Grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer se putem prikupljaju donacije za Udrugu Vukovarske iskrice.

01.07. KUTINA-NOVSKA U ponedjeljak 1. srpnja 2019. u 10 sati ispred Art cafea u Kutini 8 hodočasnika (6 hodača i 2 logističara) krenuli su na svoju prvu rutu od Kutine do Novske na 5. jubilarno hodočašće posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima Grada Vukovara. Hodočašće ima i humanitarni karakter jer se putem prikupljaju donacije za Udrugu Vukovarske iskrice. Vladimir Alf Balgač i Dejan Faltis kao logistička podrška, te Robert Blažeković-Žaco, Željko Friš-Šveđo, Sandra Sabljak Gojani, Ante Božić, Darko Mihalić i najmlađi član ekipe Fran Balgač Balgi ovogodišnji su hodočasnici.
Prvu pauzu napravili smo u Ilovi gdje smo ručali i to, vjerovali ili ne, specijalitet su bili ćevapi u izvedbi naših logističara koje su nam pripremili u Ilovi u dvorištu naših starih domaćina.

Nakon jednosatnog odmora krenuli smo dalje prema Lipovljanima i Novoj Subockoj gdje nas je nažalost napustio Darko zbog žuljeva na tabanima, te do Novske stigao s našom logistikom u kombiju, te se nakon zajedničke večere oprostio s nama i domaćinima, i vratio se kući. U Novskoj smo se smjestili u svlačionicama NK Libertas, te nakon tuširanja i raspremanja otišli na večeru koju je za nas organizirao rođeni Kutinčanin i branitelj Vukovara (HOS) Željko Soldo, a na večeri nas je pozdravila i dogradonačelnica Marija Kušmiš, i sama dijete poginulog hrvatskog branitelja.
U utorak ćemo rano ujutro skupa s našim domaćinima zapaliti svijeću na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Novskoj i krećemo na najdužu rutu ovog hodočašća (oko 35 km) od Novske do Nove Gradiške.

Pročitajte više na: https://blog.vecernji.hr/sandra-sabljak/hodocasce-kutina-vukovar-za-vukovarske-iskrice-prvih-25-od-204-km-savladano-11114 – blog.vecernji.hr

Sportske igre HOS-a u Koprivnici

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Koprivnica danas je organizirala skup i sportske igre za HOS-ovce …