Home / Naslovnica / 29 godina od okupacije Orlovnjaka

29 godina od okupacije Orlovnjaka

6. listopada 1991. godine farma Orlovnjak pokleknula je pred agresorskim napadima. Satima su je branila 24 hrvatska vojnika od kojih je devet u toj obrani izgubilo živote. Zločin je to za koji do danas nitko nije odgovarao.

Danas kada polažemo vijence ispred Spomen obilježja masovne grobnice na Orlovnjaku, još jednom pozivam one koji su na današnji dan prekršili sva pravila ratovanja i ugasili živote mojih suboraca da 29 godina kasnije probude u sebi ljudskost i otkriju gdje je posljednje počivalište hrvatskih vojnika nestalih na dan okupacije Orlovnjaka. Svi oni, koji slobodno šetaju i u sebi nose tajnu nestalih najveća su prepreka mirnom suživotu dva naroda – poručio je župan Anušić koji je i sam svjedok tih teških trenutaka.

Tužna obljetnica obilježena je danas uz zajedničku molitvu okupljenih koju je predvodio župnik Andrija Vrbanić, a uz predsjednika SAVEZ-a UDHOS Borislava Barišića i članova Saveza, župana Anušića i predstavnici Općine Antunovac i mještani položili su vijence i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja masovne grobnice na Orlovnjaku u spomen svim poginulim i nestalim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Pročitajte

Marko Bićanić pobjednik 2.dionice, Ivanić Grad – Novska

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *